سازه فضاکار چیست؟
همانطور که می دانید سازه فضاکار نقش بسیار عمده ای در ساخت سازه های امروزی و استحکام بخشیدن به آن ها را ایفا میکنند. از سازه های فضاکار در ساخت سازه هایی که دهانه بسیار بزرگ دارند استفاده می شود. انواع مختلفی از سازههای فضاکار وجود دارد. از انواع مشهور این سازه ها می توان به سازه فضاکار تخت ، هرمی ، چلیک و … اشاره کرد. در ادامه قصد داریم شما را با مشهورترین سازههای فضاکار جهان آشنا کنیم.
مشهورترین سازههای فضاکار جهان کدامند؟
فرودگاه استانستد لندن

یکی از مشهورترین سازههای فضاکار جهان فرودگاه استانستد لندن است. ساختمان این فرودگاه با طراحی رایس انجام شده است. در ساختار آن یک سقف متحرک وجود دارد که توسط یک سازه فضایی هرمی معکوس پشتیبانی می شود. طراح این سازه بر اساس پرواز یک قو سبک انجام شده است.
هرم لوور

هرم لوور(Pyramide du l ouvre) یک سازه فضاکار فلزی و شیشه ای بزرگ است. سازنده آن معمار چینی – آمریکایی I.M.Pei است که آن را طراحی کرده است. این هرم در حیاط اصلی کاخ لوور قرار دارد و توسط سه حرم کوچک تر احاطه شده است. هرم بزرگ ورودی اصلی موزه لوور است. این سازه در سال 1988 به عنوان بخش اصلی پروژه لوور تکمیل شده است.
پروژه عدن

این پروژه یکی از جاذبه های گردشگری در کورنوال انگلستان است. این پروژه در یگ گودال رسی ساخته شده است که در 2 کیلومتری شهر سنت بلزی و 5 کیلومتری شهر سنت آستل قرار گرفته است.
در ساختار این مجموعه دو محوطه بزرگ قرار گرفته است که هزاران گونه گیاهی در آن قرار دارند. هر محفظه از یک بیوم طبیعی تقلید می کند. هر بیوم متشکل از هزاران سلول متورم اتیلن تترا فلوئورواتیلن (ETFE) است که در ساختارهای پنج ضلعی و شش ضلعی قرار دارند. این بیوم ها به وسیله سازه های فضاکار گنبدی فولادی ژئودزیکی پشتیبانی می شوند. بیوم بزرگتر موجود در این مجموعه محیط یک جنگل بارانی را شبیه سازی می کند اما بیوم دومی شبیه ساز یک محیط مدیترانه ای است.
در این جاذبه علاوه برموارد گفته شده یک باغ گیاه شناسی بیرونی قرار دارد که خانه گیاهان بسیار زیاد و همچنین حیاط وحش بومی کورنوال و بریتانیا است. در این مکان همچنین گیاهان زیادی وجود دارد که پیشینه جالبی را ارائه می دهند.
اریکسون گلوب

ساختمان گلوبن ، بزرگترین ساختمان کره ای جهان است که در استکهلم سوئد قرار گرفته است. به دلیل بزرگی و عظمت این بنا از هر نقطه شهر قابل دیدن است. مساحت این بنا به 60000 متر مربع و 110 متر شعاع می رسد که 16000 نفر ظرفیت دارد. این بنا آنقدر بزرگ است که اگر بخواهیم به وسیله آب آن را پر کنیم این کار به مدت 40 سال طول خواهد کشید. ساختار این ساختمان از فولاد ، بتن و شیشه است که توسط معماران Berg Arkitektkontor AB توسط یک سازه فضایی پشتیبانی میشود.
Biosphere 2

این مکان یک مرکز تحقیقاتی علمی سیستم زمین در آمریکا است که در اوراکل آریزونا قرار دارد. ماموریت این مکان این است که مرکزی برای گسترش ، تحقیق ، یادگیری و آموزش در مورد زمین ، جایگاه آن در جهان و سیستم های زنده آن عمل می کند. مساحت این بنا به 1.27 هکتار می رسد که از بزرگترین سیستم های اکولوژیکی سرپوشیده است که تا امروز ایجاد شده است.
تئاتر بزرگ هاربین

از مشهورترین سازههای فضاکار جهان مجموعه بزرگ تئاتر هاربین است. این مکان یک مرکز هنری نمایشی چند منظوره است که در استان هیلونگجیانگ چین واقع شده است. مساحت این تئاتر به 850349 فوت مربع می رسد. این بنا به دست آژانس معمار معروف چینی MAD که رهبری آن را یانسانگ برعهده داشت طراحی شده است. این آژانس ، سازه فضاکار سفید برفی خود را با هدف زیبایی شناسی آرامش بخش طراحی کرده است. در نتیجه تفاوت بسیار زیادی با ساختمان های مدرن و سر به فلک کشیده و با ابهت این شهر دارد. زیبایی این سازه به ادغام آن با طبیعت تالاب های اطراف ، زمین های برفی و آبراه ها تاکید داشته است.
مرکز حیدر علی اف

از جمله مشهورترین سازههای فضاکار جهان مرکز حیدر علی اف است. این مکان یک مجموعه 57500 متر مربعی در باکو آذربایجان است که به دست معمار عراقی – بریتانیایی زها حدید طراحی شده است. به دلیل معماری متمایز این سازه و سبک منحنی وار و روانی که دارد از زوایای تیز دوری کرده است و از همین رو یکی از سازه های مشهور جهان شناخته می شود. این مکان به نام حیدر علی اف، رئیس جمهور آذربایجان نامگذاری شده است
این ساختمان به دلیل طراحی نوآورانه و پیشرفته ای که دارد به نماد باکوی مدرن تبدیل شده است. این مکان در هشت طبقه و یک سالن 1000 نفری ساخته شده است. از امکانات دیگر این بنا می توان به فضاهای آزمایشگاهی ، مرکز کنفرانس ، کارگاه و موزه آن اشاره کرد.
شرکت سازه های فضایی فضا سازه نقش جهان با سال ها تجربه علمی و عملی، مجموعه ای فعال در زمینه مشاوره، طراحی، تولید و اجرای انواع سازه فضایی میباشد.
برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید