انواع سوله کدامند؟عوامل موثر بر وزن سوله چیست؟

عوام موثر در وزن سوله

عوامل موثر بر وزن سوله کدامند؟

سوله یا همان سالن های ورزشی در ابعاد مختلف ساخته می شوند. ابعاد و وزن سوله ها با توجه به ساختار آن ها متفاوت است. بنابراین قیمت ساخت سوله ها نیز متفاوت است. از عوامل موثر بر وزن سوله ها می توان به سرعت وزش باد ، عرض دهانه سالن ، جرثقیل های سقفی ، ارتفاع ستون ها و … اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به عوامل موثر بر وزن سوله بپردازیم.

انواع سوله کدامند؟

سوله تیر ورقی

این نوع از سوله با استفاده از ورق های موجود در بازار با مقاومت های مختلف st33  تا st37  و همچنین st44  و st52  ساخته می شوند. در ابتدا از سوله های سنگین استفاده می کردند اما با گذر زمان و پیشرفت دانش و تکنولوژی انواع دیگری از سوله ساخته شدند که وزن کمتری نسبت به این نوع سوله دارند. بنابراین استفاده از این سوله کاهش یافت.

سوله سبک یا خرپایی

از انواع دیگر سوله ها ، سوله های سبک یا خرپایی هستند. این نوع در مقایسه با نوع سنگین دارای کیفیت و مقاومت بیشتری هستند. در ساخت این سوله از آلیاژهای سبک تر استفاده می شود که معروف به سوله خرپایی نیز می باشند. از این نوع سوله در کارگاه ها و کارخانه ها استفاده می شود.

سوله سبک یا خرپایی
سوله سبک یا خرپایی

وزن سبک این سوله ها به دلیل عدم استفاده از تیرورق های فولادی که معروف به تیرآهن هستند است. نوع ساخت این سوله ها می‌تواند بسیار متفاوت و براساس سلیقه و نیاز مشتری باشد. امروزه شرکت های متفاوتی در زمینه ساخت این سوله ها در حال فعالیت هستند. بنابراین مهم ترین نکته در هنگام سفارش این محصول توجه به برند آن است. شرکت فضاسازه نقش جهان برترین شرکت سازنده انواع سوله های فضایی در سراسر نقاط ایران است.

سوله قوسی یا UBM

ساختار این سوله ها بر اساس نرم افزارهای خاصی است. به همین دلیل دارای ساختار پیچیده تری هستند. از معایب این نوع سوله می‌توان به عدم انعطاف پذیری دهانه آن اشاره کرد. این سوله ها همچنین قابل حمل نیستند و مانند نوع تیر ورقی دارای محدودیت هایی هستند.

 

پروژه آشیانه فرودگاه مهراباد
پروژه آشیانه فرودگاه مهراباد

عوامل موثر بر وزن سوله

عرض دهانه

بررسی میزان عرض دهانه سوله در انواع نو و دست دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. با افزایش عرض سوله طول تیرهای به کار رفته در سازه و وزن سوله نیز افزایش می یابند. سوله هایی که دهانه آن ها بیش از 20 متر است افزایش وزن سوله در آن ها به صورت تصاعدی است. در سوله هایی که وزن آن ها بیش از 30 متر است از تیرهای ورق بدون ستون میانی استفاده نمیشود. استفاده از این تیرها سبب بالارفتن وزن سوله می شود.

ارتفاع سوله

با بالا رفتن ارتفاع هر سوله وزن سوله نیز افزایش می یابد. این به این معنی است که با زیاد شدن ارتفاع سوله باید ارتفاع ستون ها نیز افزایش یابد. در نهایت با افزایش ارتفاع ستون ها وزن کلی سوله نیز افزایش می یابد. به علاوه با بیشتر شدن ارتفاع سوله ، میزان بادگیری و اثر نیروی باد نیز بیشتر می شود که در نهایت باعث بالا رفتن وزن کلی سوله می شوند.

طول سالن سوله

باید بدانید طول سالن به طور مستقیم تاثیری بر وزن سوله ندارد ، اما در نهایت منجر به کاهش وزن واحد سطح سوله می شود. چون به دلیل افزایش وزن تعداد قاب ها و درنهایت مساحت سوله افزایش می یابد. توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که افزایش یا کاهش طول سوله تاثیری در تعداد بادبندها ندارد. بنابراین با افزایش طول سوله وزن آن نسبت به وزن کلی قاب ها تغییر زیادی نمی کند. این درحالی است که سطح پوشش سوله به همان نسبت بیشتر می شود. به طور کلی باید بدانید افزایش طول سازه سبب بیشتر شدن وزن واحد سوله می شود و آن را بهبود می بخشد.

بار برف محل ساخت سوله

یکی از عوامل دیگر موثر بر وزن سوله میزان بار برف موجود در منطقه است. اگر سوله در مناطقی با بار برف 200 کیلوگرم برمتر مربع یا بیشتر ساخته شود به طور معمول وزن واحد سطح ان کمتر از 40 کیلوگرم بر متر مربع است. اگرعرض دهانه بیش از 20 متر باشد سبب افزایش شدت باربرف  بر وزن سوله می شود. در نهایت وزن سوله نیز افزایش می یابد.

 

شرکت سازه های فضایی فضا سازه نقش جهان با سال ها تجربه علمی و عملی، مجموعه ای فعال در زمینه مشاوره، طراحی، تولید و اجرای انواع سازه فضایی می‌باشد.

برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید

 

نوشته قبلی
تفاوت سازه فضاکار و خرپا چیست؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟
نوشته بعدی
سوله چیست؟ اجزا سازنده سوله ها کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up