مزایای سازه ای در سازه های فضاکار

1 – نداشتن محدودیت دهانه در سازه های فضاکار
از مزایای سازه ای این است که سازه های فضاکار، برای پوشش کلیه مکانهایی که به نحوی محدودیت اجرای ستون و تکیه گاههای میانی دارند ، استفاده شده اند. به بیان دیگر سازه های فضاکار با عبارت ” سالن های بدون ستون ” مترادف است . خصوصاً که اجرای چنین محل هایی با استفاده از سازه فضایی ، از نظر جلوه های ظاهری و نکات سازه ای ، موقعیت و برتری منحصر به فردی را برای سازه های فضایی ایجاد می کنند .
2 – نداشتن ضرورت نظم تکیه گاهها در سازه های فضاکار
در کلیه مکانهایی که به دلیل وجود محدودیت های سازه ای یا معماری ، امکان رعایت نظم و تقارن در انتخاب ستونها وجود نداشته و محدودیت تکیه گاهی دارد ، می توان از سازه فضایی استفاده نمود. چرا که در سازه های فضاکار به علت رفتار سه بعدی ، توزیع تنش در تمام جهات انجام شده و لذا رعایت نظم در انتخاب تکیه گاهها ضرورت ندارد . به همین دلیل در توسعه شبکه سازه فضایی می توان بدون اینکه به پایداری سازه فضایی صدمه ای وارد شود ، محل تکیه گاهها را (در صورت نیاز ) تغییر داد .
3 – توانایی نصب جرثقیل بر روی سازه فضاکار
سختی و استحکام زیاد سازه های فضاکار، منجر به کوچک شدن تغییر شکل سازه تحت بارهای سرویس شده و قابلیت استثنائی برای حمل بارهای سنگین متمرکز و غیر متمرکز به وجود می آورد . به بیان ساده تر امکان نصب جرثقیل دو پل و حتی جرثقیل تک پل و یک ریلی با استفاده از گره های سازه فضایی در هر مسیر دلخواه وجود دارد .
4- امکان تکنیک برتر سازه ای
این نوع شبکه ها (سازه های فضاکار) ، نمونه کاملی از سازه های سه بعدی هستند، بطوری که بیشتر اعضای سازه در تقسیم و توزیع بار دخیل شده و این مزیت در این سطح ، منحصر به سازه فضاکار می باشد.
5- وزن کم و ایمنی بالا در سازه های فضاکار
در سازه های فضاکار به دلیل رفتار سه بعدی ، تنش در تمام جهات توزیع شده است. به عبارت دیگر بدلیل توزیع یکنواخت بار و پخش نیرو در جهات مختلف این سازه ها از استحکام توام با سبکی استثنائی و ایمنی بسیاربالا برخوردار می باشد .
6- بهترین روش اقتصادی مصالح در سازه های فضاکار
از یک سو به علت سه بعدی بودن و یکپارچگی سازه های فضایی با کمترین مصالح امکان فراهم نمودن بیشترین صلبیت و بالاترین سطح ایمنی در سازه های فضاکار وجود دارد. از سوی دیگر قابلیت استفاده از مصالح در این سیستم از سازه بسیار بالا بوده به گونه ای که در بعد ملی ، کمترین مصالح از بین رفته و یا از پروسه تولید ملی خارج میشوند .
7 –نداشتن فروپاشی ناگهانی ( درجه هایپر استاتیکی بالا ) در سازه های فضاکار
با توجه به بالابودن درجه نامعینی در سازه فضاکار و مشارکت بیشتر هموندها در تقسیم و توزیع بار ، ذخیره مقاومتی اعضا بیشتر بوده است. لذا معمولاً حذف یک یا چند المان (خرابی موضعی) منجر به فروپاشی یا انهدام ناگهانی کل سازه نخواهد شد .
8-سازه های فضایی ، مقاومت بسیار بالا در حوادث غیر مترقبه
مزایای سازه ای بیسار زیاد و با اهمیت هستند. از دیگر مزایا می توان به این مورد اشاره کرد که سازه های فضایی به علت یکپارچگی ، نیروهای افقی بارهای اتفاقی و نیروهای دینامیکی ناشی از زلزله ، انفجار ، حملات هوایی ، طوفان ، آتش سوزی و … را بهتر از انواع دیگر سازه ها تحمل کرده و مقاومت بیشتری دارند . این موضوع در موارد تجربی و آزمایشات (به شرط وجود مقاومت لازم در ستونها و بادبندهای مربوطه) مورد تایید قرار گرفته است . شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان یکی از بهترین شرکت ها در زمینه ساخت سازه های فضایی می باشد.
9-سرعت بالا در تولید و اجرا سازه
در این سازه ها چون اغلب قسمت های آن به صورت پیش ساخته هستند و همچنین با توجه به روش های متعددی که برای نصب این سازه ها وجود دارد سرعت ساخت این سازه ها بسیار بالا است. در بعضی از موارد قبل از تکمیل عملیات اجرا فونداسیون سازه فضاکار مورد نظر تولید شده و آماده حمل به پروژه مورد نظر می باشد.
10-عدم استفاده از عملیات جوشکاری در زمان نصب قطعات
به دلیل پیش ساخته بودن اجزا استفاده شده در سازه و وجود پیچ و مهره ای بودن تمامی اتصالات برای نصب این قطعات هیچ گونه عملیات جوشکاری در هنگام نصب انجام نمی شود. بنابراین استفاده از این سازه های پیش ساخته سبب بالا رفتن سرعت اجرای سازه نیز می شود.
11-امکان تولید سازه فضاکار با ضخامت دلخواه با سفارش شرکت سازه فضاکار
در برخی از موارد مجریان سازه های بزرگ تمایل به استفاده از سازه های فضایی دارند. از سوی دیگر محدودیت های ناشی از طراحی و قوانین شهری محدودیت های خاصی را برای طراحی و اجرا سازه های فضاکار به وجود می آورد. اما باید بدانید طبق رابطه زیر که برابر است با:
L √2/2 = t که در آن L طول المان و t ضخامت سقف سازه فضایی است به راحتی میتوان طول المان و طراحی آن را با ضخامت دلخواه مجریان طرح تغییر داد.
سازه فضایی چیست؟
سازه فضایی یک قاب فضایی است که از اجزا خرپا مانند ساخته شده است. این اجزا بسیار سبک و محکم هستند و طبق یک الگوی مهندسی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. از این سازه ها برای پوشش دهانه هایی که تکیه گاه کمتری دارند استفاده می شود. سازه های فضایی انواع مختلفی دارند که از مهم ترین آن ها می توان ب موارد زیر اشاره کرد:
- تخت
- قوسی شکل
- هرمی
- سینوسی و …
اجزا تشکیل دهنده سازه فضاکار کدامند؟
از سازه های فضاکار در ساخت، سازه های مدرن به طور گسترده استفاده می شود. استفاده از سازه فضاکار امکان ساختن سازه ها را بدون استفاده از ستون فراهم می کند. به طور معمول از این سازه ها برای ساخت سالن های اجتماعات، سینما، آمفی تئاتر و … استفاده می شود.
شرکت فضاسازه نقش جهان
شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان برترین شرکت تولیدکننده انواع سازه های فضایی در سراسر نقاط ایران است. این شرکت با داشتن تجهیزات مدرن و تیم تخصصی در این زمینه آماده ارائه خدمات با بهترین کیفیت به مشتریان هستند. از خدمات این شرکت می توان به تولید: سازه فضایی تخت، چلیک، قوسی شکل، سینوسی و … اشاره کرد. از عواملی که این شرکت را از سایر شرکت های مشابه متمایز می سازد قیمت مناسب محصولات تولیدی این شرکت است. برای دریافت مشاوره رایگان و ثبت سفارش می توانید با مشاوران این شرکت در ارتباط باشید .
قیمت سازه فضایی
همانطور که می دانید در تعیین قیمت هر سازه عوامل متعددی مانند جنس سازه، اندازه سازه، محل نصب سازه که متناسب با آن ها نواع سازه انتخاب می شود دخالت دارند. اما شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان با داشتن سال ها سابقه کاری در این زمینه و مجهز بودن به بهترین دستگاه ها و امکانات آماده ارائه خدمات با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت به مشتریان می باشند.