سازه فضاکار تخت دو لایه چیست؟

سازه فضاکار تخت دولایه

نحوه اجرا سازه فضاکار تخت دولایه چگونه است؟

در معماری سازه ها ، سازه فضایی یا اسپیس فریم ها سازه های محکمی هستند که وزن بسیار کمی دارند . این سازه ها ساختاری شبیه به یک خرپا دارند و در یک الگوی هندسی منظم ساخته می شوند. از سازه های فضایی در مناطقی که سازه بسیار بزرگ است و تکیه گاه های کمتری دارد استفاده می شود. ساده ترین شکل سازه های فضاکار یک سازه دال شکل است که به صورت افقی ساخته می شود. فشار و بارهای خم کننده سازه به صورت بارهای فشاری و کششی از طریق پایه های سازه به زمین منتقل می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با سازه فضاکار تخت دولایه و کاربردهای آن آشنا کنیم.

هر سازه فضایی از چهار وجه به هم پیوسته تشکیل می شود که در آن طول تمامی پایه ها یکسان است. از نام های دیگر سازه های فضایی خرپای سه بعدی نیز می باشد. ایجاد هرگونه تغییر در ساختار سازه ها سبب تغییر طول پایه های سازه می شود تا ساختار صاف سازه به یک منحنی تبدیل شود یا یک شکل هندسی دیگر به خود گیرد.

سازه فضاکار تخت چیست؟

مهم ترین بخش معماری سازه فضاکار، طراحی آن است چون در این مرحله نقشه کلی از سازه ساخته می شود و پایه سازه های بزرگ را تشکیل می دهد. طراحی یک ساختار معماری نیازمند مهارت های نوآورانه و خلاقانه جهت تولید طرح نهایی است. اسپیس فریم هایی که از جنس فولاد هستند نیازمند تجزیه و تحلیل مناسب ، مواد با کیفیت بالا ، فناوری ساخت و ساز هستند تا بتوانند در ارتفاعات بالا مستحکم باشند.

از شکل های سازه فضاکار، سازه فضایی تخت است. در ساختار این سازه از دید معماران و مهندسین یک سطح صاف در لایه بالا و یک سطح تخت در لایه پایین قرار دارد. به طور کلی هنگامی که در خرپای سه بعدی لایه بالایی و پایینی در یک راستا و به موازات هم باشند شما شاهد یک سازه فضایی تخت و مسطح خواهد بود که به آن سازه فضاکار دولایه گفته می شود.

وزن سازه فضاکار دولایه تخت

سازه فضاکار تخت دولایه در شرایط یکسان در مقایسه با سایر فرم های سازه فضاکار از وزن بیشتری برخوردار است. این سازه  برای پایداری بیشتر در برابر فشارهای وارده نیازمند تقویت است به همین دلیل وزن این سازه بیشتر می شود.

بارگذاری و اجرا سازه فضایی تخت دولایه

در اجرای این سازه فضایی رفتارهای متفاوت دینامیکی و استاتیکی موجب می شود تا مولفه های عمودی و افقی تحمل بار به طور ویژه مورد تحمل قرار گیرند تا در نهایت یک طرح بهینه خرپای فضایی ساخته شود. شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان فعال در زمینه ساخت انواع سازه های فضایی می باشد.

نصب سازه فضاکار دولایه

نصب هر سازه فضایی وابسته به روش مونتاژ و انتخاب تجهیزات است. به طور کلی برای نصب هر سازه فضاکار روش های متداولی وجود دارد که عبارتند از:

نصب سازه در ارتفاع:

از این روش برای مونتاژ سازه هایی استفاده می شود که بلند کردن آن ها بسیار دشوار است. هنگام استفاده از این روش برای نصب اسپیس فریم، باید به موقعیت ارتفاع و محور توجه شود.

روش نصب سازه فضاکار به روش قطعه قطعه

برای استفاده از این روش باید اتصال قطعات بر روی زمین انجام شود و از تجهیزات موجود در محل نصب برای کاهش هزینه و صرفه جویی استقاده کنید.

نصب کشویی در ارتفاعات بالا

در این روش برای اجرا سازه فضاکار تخت باید سازه فضاکار دولایه، به صورت نوارهایی از واحدهای کوچک تر تقسیم شوند. در ادامه باید ریل های کشویی از قبل تنظیم شوند تا سازه فضایی به موقعیت از پیش طراحی شده برسد. از این روش برای پروژه های پوشاننده و مکان هایی که نیاز به ساخت تقاطع سه بعدی دارند، استفاده می شود.

اتصالات سازه فضاکار تخت

اتصالات سازه فضاکار دولایه بر اساس کاربردهای شبکه سقف سه بعدی متنوع است. از اتصالات سازه های فضاکار مورد استفاده در ایران می توان به گوی، جوش، یونی بت و کاتروس اشاره کرد.

شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان برترین شرکت تولیدکننده انواع سازه های فضاکار در سایر نقاط کشور است. این شرکت با داشتن تیم تخصصی در این زمینه از اتصالات متنوع که متناسب با نوع سازه فضاکار است برای ساخت این سازه ها استفاده می کند.

برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید

نوشته قبلی
سازه چیست؟ تفاوت سازه و ساختار چیست؟
نوشته بعدی
چرا باید در ساخت سقف پمپ بنزین و پمپ گاز از سازه فضاکار استفاده کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up