نشیمنگاه سازه فضاکار چیست؟ مزایای استفاده از آن کدامند؟

سازه فضایی

نشیمنگاه سازه فضاکار چیست؟

سازه فضاکار چیست؟

سازه فضاکار یک مجموعه است که از چند عضو متصل به هم تشکیل می شود. این سازه در اصل یک سیستم سه بعدی است که اجزا آن با استفاده از پین یا لنگرهایی به یکدیگر متصل می شوند. این سازه ها از اشکال مختلفی مانند شبکه های دولایه مسطح، شبکه چندلایه مسطح، گنبدی و… تشکیل می شوند. از اجزا اصلی تشکیل دهنده سازه فضاکار نشیمنگاه سازه فضاکار است.

ساختار سازه فضاکار شبیه به ساختار یک خرپا است. این سازه شبیه به میله های کوچک طراحی می شود و براساس میزان فشاری که باید تحمل کنند ساخته می شوند.

سازه فضاکار
سازه فضاکار

اجزا دیگر تشکیل دهنده سازه فضاکار کدامند؟

گوی:

از گوی برای پایداری و ارتباط بین اعضای سه بعدی به کار می رود. گوی ها خود و اعضای مربوط به خودشان را در یک نقطه ثابت نگه می دارند. این کار سبب تعادل بین نیروهای اعضا می شود. جنس گوی ها بیشتر از آلومینیوم یا فولاد است.

مخروطی:

از مخروطی در محل اتصال المان به گوی که به لوله جوش می شود استفاده می شود. مخروطی دارای دو نوع فشاری و کششی است. نقش اصلی مخروطی جلوگیری از تراکم لوله هایی است که در نزدیکی گوی می باشند.

لوله:

از لوله ها برای تحمل نیروهای محوری به کار می رود. دوسر لوله بریده می شود و سر آن به وسیله مخروطی جوش می خورد.

پیچ:

از پیچ نیز برای انتقال نیرو استفاده می شود. پیچ ها به صورت کششی عمل می کنند. این نیروی کششی از گل پیچ به نشیمنگاه مخروطی منتقل می شود.

اسلیو:

از این قطعه برای محکم کردن پیچ ها در داخل گوی استفاده می شود.اسلیو در دو نوع سوراخدار و شیار دار  تولید می شود.

نشیمنگاه سازه فضاکار

همانطور که می دانید سازه فضاکار از اجزا متفاوتی تشکیل شده است. هرکدام از این اجزا کاربرد خاصی دارند. یکی از اجزا اصلی سازه ها نشیمنگاه است.  شرکت فضاسازه نقش جهان اصفهان سازنده اجزا مختلف سازه فضایی در سراسر نقاط ایران است. در این مقاله قصد داریم شما را با نشیمنگاه سازه فضاکار و اطلاعات مربوط به آن اشنا کنیم.

نشیمنگاه سازه فضاکار

نشیمنگاه سازه فضاکار چیست؟

نام دیگر نشیمنگاه سازه فضاکار دیتیل سازه فضاکار است. این بخش یکی از قسمت های مهم بخش اتصال شبکه سازه فضاکار به حساب می آید. این بخش نقش انتقال نیرو در کل سازه را ایفا می کند و از آن برای انتقال نیروهای وارده سقف به قسمت ستون ها استفاده می شود. به همین دلیل از این قسمت برای اجرا و نصب سازه های فضایی استفاده می شود.

نحوه طراحی نشیمنگاه سازه فضایی چگونه است؟

پس از آشنا شدن با این بخش سازه نوبت به معرفی نحوه طراحی و ساخت این سازه می رسد. در ابتدا باید بدانید طراحی این سازه ها باید براساس نکات مهندسی و محاسبات ریاضی انجام شود و تمامی این نکات رعایت شوند. این به دلیل انتقال درست نیرو است.

برای طراحی اتصالات  این بخش از سازه توجه به نیروهای بخش انتهایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید به آن ها دقت و توجه بسیار زیادی شود. دلیل اهمیت این موضوع این است که نیروهای وارده از طریق بخش های انتهایی به ستون ها و درنهایت به زمین منتقل خواهند شد.

آنالیز بارهای وارده به شبکه هم یکی دیگر از بخش های مهم مدلینگ سازه فضایی است. به همین دلیل باید به این نکته اشاره شود که بیشتر نیروهای وارده به نشیمنگاه سازه فضاکار نیروهای کششی، برشی و نیروهای فشاری هستند.

نحوه اجرا درست و اصولی سازه فضاکار چگونه است؟

برای اجرا درست سازه فضاکار باید توجه زیادی به اجزا مختلف آن شود. بنابراین شرکت های سازنده سازه های فضایی باید دقت کنند که اجرا این بخش از سازه براساس استاندارد های موجود ساخته شوند. در صورت عدم توجه به این موضوع ممکن است آسیب های بسیار زیادی به سازه زده شود. در نهایت پس از گذشت مدتی سازه با چالش هایی روبه رو شود.

نتیجه گیری

همانطور که می دانید سازه فضاکار در ساخت سازه های امروزی نقش قابل توجه ای را ایفا می کند. از انواع سازه‌ های فضاکار می توان به نوع:

تخت، گنبدی، قوسی شکل، سینوسی، تاشو و … اشاره کرد. این سازه ها از اجزا مختلفی تشکیل شده اند. یکی از اجزا تشکیل دهنده سازه فضاکار نشیمنگاه آن است که نقش قابل توجهی را در انتقال نیروها از سمت سقف به ستون ها و درنهایت به زمین ایفا می کند.

 

شرکت سازه های فضایی فضا سازه نقش جهان با سال ها تجربه علمی و عملی، مجموعه ای فعال در زمینه مشاوره، طراحی، تولید و اجرای انواع سازه فضایی می‌باشد.

 

برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید

نوشته قبلی
سازه فضایی (فضاکار) مشبک چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن کدامند؟
نوشته بعدی
اهمیت مقاومت سازه فضاکار در برابر خوردگی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up