بهینه‌ سازی سازه فضایی تخت

سازه فضایی تخت

بهینه سازی سازه فضایی تخت چیست؟

امروزه یکی از مطالب مطرح و مهم در زمینه تولید و طراحی سازه های فضایی ، بهینه سازی آن‌ها است. دلیل اهمیت بهینه سازی در این است که اگر یکی از اعضا یا گره های سازه مشکل داشته باشند ، با کمک فرآیند بهینه سازی می‌ توان آن را برطرف کرد. بهینه سازی سازه‌ ها با کمک الگوی شبکه عصبی انسان صورت می‌گیرد. البته در ریاضیات نیز ، بهینه سازی به صورت تغییر پارامترها ، باعث بهبود کاربرد سازه ها می‌شود. این روش با توجه به اندازه ، شکل هندسی و موقعیت جغرافیایی انجام می‌شود.

انواع سازه‌ های فضایی

سازه فضاکار تخت چیست؟

سازه فضایی تخت حاصل اتصال میله ها و گره ها به هم به صورت مسطح و تخت ، هم‌ چنین به صورت سه بعدی است. وزن این نوع سازه سبک ، اما نسبت به انواع سازه های دیگر ، وزن بیش‌ تری را داراست . این سازه به راحتی و به سادگی تولید و هم‌ چنین نصب می‌شود. کاربرد این سازه گسترده است و تولید و نصب آن در هر کجای دنیا به چشم می‌خورد. سازه‌ های تخت در مکان‌ های گسترده استفاده می‌شوند.

سازه فضایی تخت
سازه فضایی تخت

انواع سازه فضاکار تخت

  • سازه فضاکار یک لایه
  • سازه فضاکار دو لایه
  • سازه فضاکار چند لایه

سازه فضایی تخت دو لایه چگونه است؟

این نوع سازه فضایی به صورت دولایه یا دو صفحه شامل لوله های فولادی متصل به هم و اشکال هندسی مختلف ، موازی و در امتداد یک‌ دیگر است. شکل های هندسی که در این نوع سازه استفاده می‌شود ، بیش‌ تر دایره ای یا مدور و مستطیلی است.

مزایای سازه فضایی تخت

  1. سازه های فضایی تخت وزنی نسبتا سبک دارند و به راحتی قابل حمل هستند.
  2. این سازه ها علاوه بر سبک بودن ، از مقاومت بالایی برخوردارند.
  3. نصب این سازه‌ ها به راحتی امکان‌ پذیر است.
  4. این نوع سازه برای اماکن بسیار گسترده و بزرگ بسیار مناسب است.
  5. هم‌ چنین هزینه کمی صرف جا‌به‌ جایی آن می‌ شود.

انواع سیستم‌ های سازه های فضایی تخت

این سازه ها با توجه به اعضا و گره‌ های آن ها به چندین دسته تقسیم می‌شوند که چند مورد را در زیر نام می‌ بریم :

  • سیستم اتصال نیم‌ کره تو خالی
  • سیستم اتصال پیچی لوله‌ های پرس و سوراخ شده
  • سیستم اتصال کشویی و لوله‌ های پرس شده

سیستم اتصال نیم کره تو خالی به چه صورت است؟

این نوع سیستم شامل یک نیم کره و میله ها یا لوله های متصل به آن است. یکی از مزیت‌ های این سیستم ، این است که نیم کره ها یا به عبارتی گوی ها تنها سوراخ کاری می‌شوند و این کار باعث می‌شود که سرعت و هم‌ چنین دقت در تولید و طراحی افزایش یابد. یکی از معایب این نوع سیستم این است که اگر زاویه میله ها از یک‌ دیگر کم باشد ، هنگام محکم کردن پیچ‌ ها دچار مشکل شده و امکان باز یا بسته کردن پیچ‌ ها تقریبا غیرممکن می‌شود.

زاویه بین دو لوله چه اندازه‌ ای باید داشته باشد؟

زاویه بین دو لوله برای هر نوع سازه و سیستمی متغیر است. اما این زاویه باید به گونه‌ ای باشد که دو لوله مجاور فضای کافی برای پیچ ها و باز و بسته کردن آن ها را دارا باشد و به راحتی این کار انجام شود. به دست آوردن این زاویه با استفاده از پارامترها و فرمول های ریاضی به دست می‌آید.

با توجه به اندازه زاویه ، چه شکل هندسی باید توسط لوله‌ ها ساخته شود؟

سازه های فضایی تخت معمولا دارای یک پایه هرم شکل که اعضا به آن متصل اند هستند و این ترکیب تکرار می‌شود. در اکثر مواقع این اشکال هندسی شبیه به یک‌ دیگر هستند. اما گاهی ممکن است اشکال هندسی متفاوتی تشکیل شود. ساده ترین نوع سازه فضاکار تخت از نوع مربع و گاهی مستطیل است و در آخر گاهی از شکل ذوزنقه نیز استفاده می‌شود. البته استفاده از مثلث های متساوی الاضلاع بهتر است زیرا باعث می‌شود که باز و بسته کردن پیچ ها به آسانی انجام شود.

 

اکنون می‌خواهیم یک به یک این اشکال را توصیف کنیم

سازه با اشکال هندسی مربع :

این سازه ها دارای دو لایه شبکه های مربعی شکل به صورت تخت هستند. این نوع سازه به دلیل راحتی در ساخت و تولید و هم‌ چنین نصب آن از نظر هزینه بسیار اقصادی است.

 سازه دارای شکل‌ های هندسی مستطیل :

مانند سازه با اشکال هندسی مربع این سازه نیز از دولایه شبکه مستطیل شکل به صورت تخت تشکیل می‌شود. این سازه در جایگاه دوم قرار دارد و این به این معنی است که اگر شرایط برای ایجاد اشکال مربعی فراهم نبود ، از این اشکال هندسی مستطیلی استفاده می‌شود.

سازه دارای اشکال هندسی ذوزنقه :

در آخرین جایگاه از اشکال ذوزنقه استفاده می‌شود و با اندازه‌ گیری های مناسب و استفاده از بعضی از نرم افزارهای خاص ، زوایای مناسب برای پیچ ها را پیدا می‌کنند.

 

شرکت سازه های فضایی فضا سازه نقش جهان با سال ها تجربه علمی و عملی، مجموعه ای فعال در زمینه مشاوره، طراحی، تولید و اجرای انواع سازه فضایی می‌باشد.

برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید

نوشته بعدی
انواع فرم های سازه فضاکار کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up