سازه فضایی تاشو | کاربردهای سازه فضایی تاشو

سازه فضایی تاشو

سازه فضایی چیست؟

سازه فضایی دارای تعدادی میله سبک و مقاوم ، متصل به هم و به صورت سه بعدی است. این میله ها را با توجه به مقدار فشاری که توسط اجسام یا افراد باید تحمل کنند می‌سازند. با اتصال این میله ها به یکدیگر ، می‌توان اشکال هندسی و اجسام زیبا و کاربردی را تشکیل داد. شما هرجایی را که نگاه بیندازید این سازه های فضایی را مشاهده می‌کنید. کاربرد این سازه ها نامحدود است. هم‌چنین می‌توانند به عنوان پوشش برای وسایل دیگر قرار گیرند. البته سازه های فضایی انواع مختلفی دارند ازجمله سازه فضایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 گنبدی،  تخت ،  دولایه , تاشو و…

هم اکنون موضوع مورد بحث این مقاله  “سازه فضایی تاشو” است.

سازه فضایی تاشو چیست؟

اگر بتوانیم این میله‌های به هم متصل را جمع کنیم به عبارتی دیگر یک حجم عظیمی از میله ها را به اندازه های کوچک تر جمع یا تا کنیم ، می‌توان گفت که ما یک سازه فضایی تاشو در دست داریم. امروزه با پیشرفت تکنولوژی ، سازه های فضایی نیز تنوع زیادی پیدا کرده اند. به حدی که بعضی از آن‌ها را می‌توان به اندازه یک جعبه کوچک کرد و در صورت نیاز، دوباره به حالت اولیه برگرداند.

سازه فضاکار

مزایا و معایب سازه فضایی تاشو

مزایا:

این نوع سازه فضایی عجیب و کاربردی در مکان های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیت سازه فضایی تاشو این است که می‌توان آن را هر کجا و در هر زمانی حمل کرد و در مکان مورد نیاز به راحتی آن را باز کرد و استفاده کرد. گاهی ممکن است هنگام جا‌به‌جایی یا سفر نتوانید یک سری وسایل مورد نیاز را به علت سنگینی و بزرگ بودن حمل و جا‌به‌جا کنید. این نوع سازه فضایی به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی بتوانید لوازم مورد نیازتان را حمل کنید. یک مزیت دیگر از سازه های فضایی تاشو این است که اقصادی هستند و هزینه کمی نسبت به کاربرد ها و مزایای بسیار آن‌ها دارند.

معایب:

سخن گفتن درباره معایب این سازه ها به سختی ممکن است. زیرا معایب سازه های فضایی تاشو در مقایسه با مزایای آن‌ها بسیار ناچیز و کم اهمیت است. معایب آن در تأمین هزینه ها است زیرا با افزایش قیمت ذغال و هم‌چنین آلودگی هوا, تولید فولاد به مشکل برمی‌خورد و ممکن است باعث کاهش تولید شود.

جنس سازه‌های فضایی تاشو از چیست؟

توجه داشته باشید که سازه‌های فضایی تاشو تنها از جنس میله‌های فولادی نیستند بلکه انواع مختلفی دارند. ازجمله:

  • سازه فضایی چوبی
  • سازه فضایی شیشه‌ای
  • سازه فضایی پلاستیکی
  • سازه فضایی ترکیبی

 

انواع سازه‌های تاشو

  1. سازه تاشو قیچی‌سان
  2. سازه تاشونده چتری
  3. سازه تاشو از نوع مفصلی
  4. سازه کشویی
  5. سازه تاشو به صورت صفحه ای

سازه تاشو قیچی سان چگونه است؟

نوع اصلی از انواع سازه‌های فضایی تاشو، سازه قیچی سان است. میله های متصل به هم در سازه فضایی، به صورت قیچی جمع می‌شوند و از ویژگی های این نوع سازه ، سبکی و راحتی هنگام باز و بسته شدن آن است.

هم‌چنین سازه فضایی پیشرفته‌تر، نه تنها در یک جهت ، بلکه در جهات مختلف ، می‌تواند بسته یا باز شود. تحمل بار این سازه ممکن است کاهش یابد اما با اضافه کردن میله‌ها و تکیه گاه‌های بیش‌تر و محکم تر می‌توان تحمل بار آن را ارتقا داد.

سازه تاشونده چتری چگونه کار می‌کند؟

طراحی و ساخت این نوع سازه فضایی، مانند یک چتر ساده است. داری یک پایه و تعداد زیادی میله ، که با حرکت کردن و لغزیدن این میله ها در کنار هم می‌توان این سازه را مانند چتر ، جمع و هم‌چنین باز کرد.

انواع بافت و شبکه‌ در سازه فضایی تاشو

  •  خطی یا تخت: این سازه ها با اتصال میله ها و واحدها در یک راستا و به صورت خطی ساخته می‌شود.این نوع سازه ها به صورت منظم و یکنواخت هستند و کاربردهای زیادی ، مخصوصا در شهرها دارند.
  •  بلوری: این نوع سازه برعکس سازه های تخت ، میله های آن‌ها در یک راستا قرار نمی‌گیرند و به صورت پیچ در پیچ و درهم ساخته می‌شوند.

 

مقایسه سازه‌های فضایی تاشو با سازه‌های معمولی:

حمل سازه های فضایی معمولی بسیار دشوار و گاهی امکان ناپذیر است. جا‌به‌جایی و حمل سازه های فضایی تاشو آسان تر و هم‌چنین صرفه‌جویی در زمان و هزینه است.درحالی که سازه های فضایی تاشو را می‌توان کاملا جمع کرد و یک‌باره به محل مورد نظر انتقال داد. انتقال سازه های فضایی معمولی به صورت یک‌باره امکان پذیر نیست ، این اصل و این تفاوت در اکثر مکان هایی که از سازه ها استفاده می‌شود وجود دارد.

 

شرکت سازه های فضایی فضا سازه نقش جهان با سال ها تجربه علمی و عملی ، مجموعه ای فعال در زمینه مشاوره ، طراحی، تولید و اجرای انواع سازه فضایی و سازه های تاشو می‌باشد.

برای دریافت مشاوره ی رایگان بر روی این لینک کلیک کنید

سازه فضاکار, سازه فضایی, سازه فضایی تاشو
نوشته قبلی
سوله سازه فضاکار چیست؟ | معرفی جامع سوله سازه فضاکار
نوشته بعدی
روش های مونتاژ و نصب سازه فضاکار کدامند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up